Geachte Paardenliefhebber,

Nieuwe ontwikkeling voor het aanleggen van paardebodems : SOILTEX

SOILTEX zijn snippers uit synthetische vilten die in menging met zand uitzonderlijke voordelen biedt aan de bovenlaag van Uw binnen- of buitenpiste. De voordelen kunnen als volgt samengevat worden:

1. SOILTEX geeft een beter veerkracht aan de piste, die in de tijd behouden blijft. Deze veerkracht spaart pezen en gewrichten van Uw paard.

2. SOILTEX geeft bij alle weersomstandigheden voordelen :
- Bij droog weer (of binnen) kunt U langer wachten met beregenen, minder stof (snippers dienen als spons en houden water langer vast). Dit komt ten goede aan de ruiter en het paard.

- Bij hevige buien of langdurige regen zorgt het sponseffect van SOILTEX ervoor dat er geen plassen ontstaan. Daarnaast bevordert SOILTEX de drainage van de piste. Hierdoor is de piste vlugger berijdbaar en worden de rij-seizoenen enerzijds vervroegd (vanaf vroeg in de lente) en anderzijds verlengd (tot laat in de herfst).

- Bij vorst bevriest de piste niet en blijft dus berijdbaar.

3. SOILTEX vermindert drastisch spoorvorming. Hierdoor kunt U langer wachten om de piste te slepen.

4. SOILTEX geeft een structuur aan het zand waardoor de paarden niet uitglijden in de bochten!

5. SOILTEX rot niet, en daardoor zorgt ze ook niet voor allerlei bijverschijnselen die voorkomen met organische mengcomponenten. Bijgevolg vormt SOILTEX geen voedingsbodem voor allerlei bacteriën en schimmels die de paarden kunnen besmetten en ziek maken.

6. Doordat SOILTEX niet rot hebben de pistes een veel langere levensduur: 15 à 20 jaar. Het volstaat nu en dan wat SOILTEX toe te voegen.

7. SOILTEX is zeer gemakkelijk aan te brengen. Een laag van 4 tot 5 cm SOILTEX wordt op de ganse oppervlakte uitgestrooid en dan ingewerkt met een frees tot op 6 cm diepte.

SOILTEX is nu reeds een topper bij de aanleg van competitie of expositie pistes. SOILTEX zorgt voor een onmiddellijk berijdklare piste. Dit kan niet met een gewone zandpiste die tijd nodig heeft om op de juiste densiteit te komen.

Voor stalen en inlichtingen kunt U ons steeds bereiken op Tel. 00 32 56 48 38 88 of Fax: 00 32 56 48 38 89 of op ons e-mailadres: info@procotex.com.

Wij zijn dan ook terecht fier op onze referenties die wij kunnen voorleggen in de paardensportwereld die Soiltex al gebruikt hebben om de aanleg van hun piste te optimaliseren. Tevreden klanten waren o.a.
De Olympische Spelen 2004 in Athene (GR),
Internationale Galoppprennen Baden-Baden, Rennplatz Iffezheim (D)

Het Zilveren Spoor Moorsele (B) van o.a de vermaarde topruiter Jean Claude Vangeensberghe en honderden andere manèges en renbanen

Inmiddels verblijven wij met de meeste hoogachting,

Philippe Chabot


PROCOTEX
sa Corporation nv